2018-05-27

Dėl planuojamo tunelio Valkinink gatvėje

   Sveiki, visai netikėtai sužinojau, jog yra planuojamas tunelis Valkininkų gatvėje, kuris sujungs Aukštųjų ir Žemųjų Panerių rajonus. Ką tai reiškia mums - ogi padidėjęs automobilių srautas mūsų gatve, kuris jau ir taip nedžiugina, kai rytais reikia stoviniuoti kamštyje, kad išvažiuoti į Savanorių prospektą. Na tokių dalykų kaip dulkės išmetamos dujos nebevardinsiu. Plačiau apie tai galite pasiskaitysi:

Peticija: http://www.vilnius.lt/index.php?1767892549
Neturintiems eparašo galilma pasirašyti čia: https://www.peticijos.com
Ką apie tai mano kiti gyventojai: https://www.facebook.com/groups/zemujupaneriubendruomene/

Iš aktyvesnių veikėjų gavau prašymą padėti surinkti parašus iš gyventojų kurie nepritaria šioms statyboms. Taigi laiptinėje pakabinau skelbimą, o pasirašyti galite užėję pas mane. Kad būtų patogiau kitos laiptinės gyventojams, papra6iau Jolantos man patalkinti. Beje, pasirašyti gali kiekvienas šeimos narys, nebūtinai tik vienas iš buto.


Man atrodo negražu dangstytis žmonių nelaimėmis (juo labiau, jog jos įvyko kitoje vietoje) kai tikslas yra verslas. Kaip viename iš straipsnių gyventoja ir minėjo, šlagbaumas išspręstu problemą Naujininkuose, o jis ir kainuoja ne prūdą. Mano supratimu, šis planuojamas tunelis yra grynai finansiniais sumetimais, ir jis labiau skirtas ne gelbėti Zuikių gatvės ar Naujininkų gyventojus, bet "promoutinti" naują lipdomą rajoną, kurį bus galima plėsti ir plėsti:

O labiausiai netikiu, jog mokinukai eis iki to tunelio, kad pereiti į Vilkpėdės pusę... Ne pakeliui jiems ten tiesiog... Nei Naujininkams, nei Zuikių gyventojams...

No comments:

Post a Comment