2017-01-06

bendrijukonsultavimas.lt

Šiandien per pietus buvau nulėkęs į Kavoliuko 4 pas Gintarę iš bendrijukonsultavimas.lt. Ji buvo pas notarą, papasakojo jam mūsų situaciją. Tas savo ruožtu išdėstė sprendimą. Taigi iki Ramintos grįžimo per savaitę Gintarė paruoš susirinkimo darbotvarke, skelbimus, įstatus, aktus, ... kas ten dar... pamiršau. O man reik iš kažkur iškast bendrijos narių sąrašą. 
Grįžęs iškart nulėkiau pas Ireną, bet ji pasirodo neturi tokio sąrašo. Kažkokį sąrašą turi, bet ten, kaip supratau, tik paprasčiausias gyventojų sąrašas su kontaktais. Na ji žadėjo paieškoti, gal ką ras. Iš Irenos dar sužinojau, kad pirmasis bendrijos pirmininkas buvo Vytas o ne Raminta, matyt todėl ir keliauja bendrijos popieriukai jo adresu. Reiktų registruojant pakeisti, bet kadangi mano butas įkeistas bankui - teks gauti leidimą iš banko, mano adresu registruoti bendriją.
Pakeliui bandžiau pasibelst pas Vytą, bet kaip ir reikėjo tikėtis, žmonės vidurį dienos dirba :). Reiks užsukt po darbo. Jei Vytas to sąrašo neturės (kas irgi labai tikėtina) paskutinis šansas lieka Raminta. O jei ir ji neras nieko - vėl registrų centras "visada pasiruošęs" pateikti lapuką už atitinkamą euriukų sumą. 
Žinoma "būtų patalpų sąrašas pastate" bendrijos narių sąrašo neatstos, bet bent jau bus atspirties taškas, nes ten yra surašyti tikri dabartiniai sąvininkai. Teks vėl bėgt per kaimynus ir klaust ar savininkas, jei taip tai ar nori būt bendrijos nariu ar ne. Iš nuomininkų (gerai kad tokių yra tik 4) reiks prašyt savininkų kontaktų ir skambint jiems... Uch... gal ir neveltui tiek šita konsultantė tiek tas bendrijos pirmininkas primygtinai siūlė įstatuose neišbraukti numatytos pirmininko algos. Palikti bent simbolinį 50E atlyginimą. Bet tai dar keli popieriai į šį šūsnį. 
Aš tikiuosi, kad kai visas tas registracijos ir atsijungimo nuo Vilkpėdės būsto procesas baigsis, baigsis ir šitas biurokratinis maratonas. Liks ūkiški reikalai, o čia jau, manau, bus paprasčiau.
Tuk-tuk-tuk į medį tris kartus ...


 P.S. Prieš pora dienų ir Arūnas užklupo valytojos šposus :) Prisiminiau kaip sovietmečiu mus veždavo iš mokyklos į kolūkius bulvių rinkti ir vienas traktoristas mus pamokė, sako:
- Jūs akmenų prikraukit vietoj bulvių, nes pinigus tai pagal priduotą svorį gaunat! - nesuveda minties žmogus, kad po to tuos pačius akmenis nusiperki daržovių "krautuvėj".
Tai čia matyt panašiai, kad makulatūra daugiau svertų kai pridavinės...

No comments:

Post a Comment