2017-01-18

Prašymas duomenų taisymui

RC prie langelio vėl gavau pasiūlymą kviestis matininkus ir viską matuot iš naujo. Kai paklausiau kuo bloga byla kurią pateikiau ar ji negalioja, berniukas pradėjo pasakot daugmaž "... čia datos visos skirtingos, va išrašas tavo 1999 metų, byla 2001, buto vertės informacija 2005 (tikriausiai reikėjo kai pirkau butą), nėra plano (turėjau parodyt pirštu, nerado tarp 6 puslapių). Reikia kviest matininkus ir daryt naują bylą...". Nesutikau ir pradėjau ginčytis. Kai paklausiau ar aš turiu reguliariai tuos matininkus kviestis, kad jie matuotų ar mano kambariai kartais "neužaugo" jis sutiko jog šito nereikia. Tada jis pasisiūlė užregistruoti "darbą", kad būtų atliktas tyrimas, kas ir kodėl suklydo. Kai dar syk pasakiau, kad aš nenoriu žinoti kaltininko, aš noriu jog jų bazėje butų pataisyti duomenys, pagal pateiktą ir galiojančią buto bylą, jis galiausiai pasiūlė parašyti prašymą klaidai ištaisyti ir pateikti į 104 kabinetą. Beje, klaidos taisymas yra nemokamas, tuo tarpu "darbas" ir matininkų paslaugos yra mokamos. Matininkai ypač - apie 100E. Arba žmogus ne ta koja išlipo iš lovos arba RC visada pirmiausia siūlo mokamas paslaugas.
104 kabinete kur kas geriau sekėsi. Nunešiau prašymą, mergaitė dar pasiūlė pridėti punktą, jog būtų patikrinti (ir pataisyti jei prireiks) ir viso pastato plotai. Taip pat paklausė kur patogiau atsiimti dokumentus, pasiskambino ir sužinojo ar dokumentų siuntimas į centrinę būstinę kainuos, ir t.t. ir pan... Na, pilnas servisas! "Как в лучших домах Парижа" :) Taip pat paaiškino, jog dėl kitų gyventojų jie turės kreiptis asmeniškai, nes "... galbūt nevisi nori, kad kažkas už juos taisytų jų duomenis, taip pat taisymui bus reikalingos butų bylos ...". 

Taigi registrų centre reiks asmens dokumento, buto bylos ir išrašo originalo. Pastarąjį dokumentą RC turi duomenų bazėje ir jį man iškart grąžino. Matyt norėjo įsitikinti klaida priimant prašymą.

No comments:

Post a Comment