2017-01-12

Elektra bendram naudojimui

Kai užvakar rinkau parašus Vytautas klausė apie "Elektrą bendram naudojimui", kodėl ji atsirado atskiroje eilutėje. Aš nesupratau iškarto ir sakiau, jog tokia eilutė visą laiką buvo. Puikiai pamenu, kai tikrinau visus lapukus kuriuos buvau gavės, nes kažkuriuo momentu (bent jau pas mane) būdavo dvi pozicijos, bandžiau aiškintis kodėl:

Šiandien pažiūrėjau lapuką ir supratau ką turėjo Vytautas omenyje. Skambinau į Vilkpėdės Būstą ir ten paaiškino, jog anksčiau mes už Elektrą bendram naudojimui mokėdavom "Vilkpėdės būstui" kartu su kitom paslaugom, o jie savo ruožtu pervesdavo tą pinigų dalį į ESO. Nuo pernai metų rugsėjo ESO panoro tiesiai gauti pinigus iš gyventojų, todėl dabar "Vilkpėdės būsto" lapelyje Elektra bendram naudojimui atsiskyrė ir už ją dabar mokėsime patys pildydomi 10 atsiskaitymų knygelė eilutę:


Gal ir yra logikos, vienaip ar kitaip už dalį sunaudotos elektros energijos jau mokam ESO tiesiai, tai kodėl to likučio nesumokėjus... Turbūt šitaip paprasčiau tiek ESO tiek aptarnaujančioms įmonėms ar toms pačioms bendrijoms gyventi su skolininkais. Jei jau skolingas, tai skolingas tiesiai tiekėjui, o ne tarpininkui ar tarpininkas tiekėjui.


Dabar ne į temą. Vakar baigiau keliones per butus. Jau kiek pavyko gauti parašų tiek pavyko, notarui turėtų pakakti. Turim 23 ir gal dar 1 šiandien bus. Ryt skambinsiu butų savininkams, kurie nuomoja savo butus. Reikia tiesiog informuoti, jog darom naują bendrijos narių sąrašą ir jie bet kada vėliau galės užvežti savo prašymą įstoti į bendriją jei tik pageidauja. Čia tam atvejui, kad nebūtų taip, jog žmogus kažkada buvo bendrijos narys, o dabar staiga sąraše jo nebeliko be jokio įspėjimo. Popieriniai reikalai taip pat visi paruošti ir laukia Ramintos parašiukų (na ne ant visų aišku :) )

Kolkas viskas pagal planą.

No comments:

Post a Comment